Llavor de conte

Un joc al voltant dels contes tradicionals.

No sabem res sobre l’origen de les històries. Quan van nàixer? I on? Naixen els contes amb les primeres paraules? O brollen en els ulls de qui mira i després conta? O potser són les pròpies coses, els objectes i les seues llums, els que les creen?

Si vull contar una història, si vull fer-la créixer, on trobe la llavor? I quina forma té? Són grans o xicotetes les llavors de conte? I si canvie una paraula en un conte, una sola paraula, es converteix en un altre?

Tenen algun objectiu les històries, naixen perquè volen ensenyar alguna cosa, o només creixen i creixen i viatgen en les nostres boques i els nostres cossos esperant noves terres on arrelar i créixer i multiplicar-se?

Si totes aquestes preguntes t’intriguen i et donen voltes en la panxa i en els dits, si alguna vegada has pensat ser un jardiner d’històries, si vols veure quines llavors hi ha en el teu espai i com fer-les germinar, o simplement, si t’abelleix escoltar contes dels de tota la vida, vine a veure llavor de conte! Una sessió per a explorar el com de les històries, per a indagar sobre els seus començaments, per a fer un xicotet passeig per alguns dels contes tradicionals.

... i amb sal i pimentó s’ha acabat el conte.

-Dirigit a xiquets i xiquetes de 5 a 12 anys.
-Nombre de participants: uns 60 màxim per a sessions concertades amb col·legis i un màxim de 100 persones per a sessions en obert.