Tempestats invisibles

Una sessió de contes sobre les emocions

Per què som dolents a vegades, per què ens posem tristos de sobte, per què en un moment sentim tanta alegria que anem a explotar, per què sentim tanta ràbia que sembla que un monstre vol escapar per la nostra boca? Potser perquè dins de nosaltres, amagat en el nostre pit i les nostres mans, tenim una cova, un volcà inexplorat que a vegades entra en erupció llançant al cel crits, llàgrimes, rialles, vents, tempestats, remolins… i belles històries que es poden contar!

UNA BREU EXPLICACIÓ

Aprendre a distingir, anomenar i gestionar els nostres sentiments és un treball titànic i ineludible que dura tota la vida. A mesura que creixem el nostre bagatge d’emocions es perfila, es diversifica i, amb el temps i un poc de sort, aprenem a gestionar-les. Però per als xiquets, més nous en aquest món, explorar aquest regne es pot convertir a vegades en una cosa aterridora o, senzillament, inintel·ligible.

Tempestats Invisibles és un intent d’explorar amb ells aquest univers misteriós utilitzant un compendi de contes en els quals els personatges pateixen transformacions físiques que expliquen molt gràficament el que els està ocorrent per dins. Així tindrem, per exemple, el conte d’un pare tan ocupat que va tornar a casa sense cap, o la història d’un xiquet que va nàixer gris perquè no sentia res, utilitzant els contes per a fer més clar i comprensible tot això que ens passa dins i que no sabem explicar-nos …ni explicar-los.

-Dirigit a xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys.
-Nombre de participants: uns 60 màxim per a sessions concertades amb col·legis i un màxim de 100 persones per a sessions en obert.